Naar België komen

Alle informatie voor wie naar België wil komen.

Working Holiday in België

Op deze pagina leest u alles over Working Holiday in België.
 1. Laatst bijgewerkt op

Wat is een Working Holiday?


Een Working Holiday visum een specifiek visum voor jongeren (18-30 jaar) die toerisme willen combineren met korte termijn werkgelegenheid. Het visum is geldig voor een periode van 12 maanden.

Het Working Holiday programma tussen het Koninkrijk België en de Republiek Korea is op 1 juli 2016 in werking getreden. Met dit programma kunnen jonge Koreanen een verlengde vakantie van één jaar in België doorbrengen en hun fondsen aanvullen met korte termijn jobs. De belangrijkste focus van de overeenkomst is het ontdekken van het leven en de cultuur van België. Tijdens je verblijf in België is het mogelijk om maximaal 6 maanden te werken of te studeren.
 

5 goede redenen om naar België te gaan met een Working Holiday

 • België is centraal gelegen in Europa, dus reizen naar andere landen is eenvoudig
 • Brussel is een van de meest geglobaliseerde steden ter wereld, met veel kansen op werk voor buitenlanders
 • Je kunt Engels, Frans, Duits en Nederlands oefenen en leren, allemaal in hetzelfde land
 • Een werkvakantie geeft je de mogelijkheid om verschillende soorten werk uit te proberen en je CV te verbeteren
 • Je leert de lokale cultuur, keuken en kunstscène kennen en krijgt de kans om zowel internationale als lokale vrienden te maken
   

Meer informatie


Als je aan de volgende vereisten voldoet, kan je een Working Holiday Visa aanvragen:

 • Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud (inclusief)
 • je hebt niet eerder deelgenomen aan het Working Holiday Program voor België
 • je woont in de Republiek Korea op het moment van je visumaanvraag
 • je reist zonder personen ten laste
 • je hebt voldoende financiële middelen op het moment van vertrek, d.w.z. minimaal 2.500 €
 • Je hebt een geldig retourticket of voldoende geld om een ticket voor een heen-en-terugreis te kopen

Op het visumgedeelte van onze website vind je alle concrete informatie over het aanvragen van het Working Holiday Visa.
 

Getuigenissen


Kim Myeongki (25) ging in 2018 op werkvakantie naar België: 

Als je geïnteresseerd bent in het ervaren van een unieke cultuur, kom dan naar België. België ligt in het centrum van de EU, grenzend aan Nederland, Duitsland, Frankrijk en Luxemburg. Vanwege de geografische ligging spreken ze in België verschillende talen zoals Frans, Nederlands en Duits. Ze hebben een unieke cultuur en muziek, evenals wereldberoemd eten en diverse festivals.

Image
Foto van een man en een vrouw op een fiets

België is onderverdeeld in Nederlandstalig Vlaanderen in het noorden, Franstalig Wallonië in het zuiden en het hoofdstedelijk gebied, Brussel. Als je besluit een jaar in België door te brengen, kan je de stad Namen in het zuiden bezoeken om de aardbeien te proeven; loop langs de rivier de Maas en ga naar het Aardbeienmuseum; leer over de geschiedenis van de muziek in Dinant, de stad van saxofoon en jazz; of bezoek Waterloo, waar Napoleon zijn laatste slag leverde.

Image
Foto van een overdekt treinperron

Als je geïnteresseerd bent in mode, stop dan langs Antwerpen, de stad van kunst en design, en ga dan naar Gent, de grootste stad van Oost-Vlaanderen, om de grachten te bekijken of in diepe reflectie langs de kloosters te wandelen. Als je meer een fijnproever bent, kun je de Luikse wafels en Brusselse wafels proberen, of een culinaire tour maken om de zoete chocolaatjes van België, veel verschillende soorten bier en de beroemde friet te proeven.

Of wat dacht je van het Brussels Flower Carpet Festival, een tweejaarlijks evenement dat de Grote Markt met een miljoen bloemen bedekt? Voor het eerst begonnen in 1970, vindt het elke 2 jaar plaats, dus zorg ervoor dat je dit checkt voordat je vertrekt! Je verschillende activiteiten in België, zoals het bewonderen van het Atomium in Brussel of een bezoek aan Brugge, beschouwd als een van de mooiste delen van België, zullen je een diepere ervaring geven.

Image
Foto van een bloementapijt op de Grote Markt in Brussel

Kim Sehwi (28) ging in 2019 naar België:

Hallo! Ik ben Kim Se Hwi, ik ben een jaar op werkvakantie in België geweest. Ik heb in een jaar zoveel herinneringen uit België.  Er waren onvergetelijke, gelukkige momenten en ook moeilijke ervaringen, maar nu zijn het allemaal dierbare herinneringen aan mijn leven. Eerlijk gezegd was het niet eenvoudig om in het buitenland te verblijven. Van het vinden van een baan met mijn slechte taalvaardigheid tot het aanpassen aan een compleet andere cultuur dan Korea, ik moest veel obstakels overkomen. Maar achteraf was elke dag het waard. Nu ik erover nadenk, zijn de moeilijke tijden eigenlijk beter te onthouden!

Ik woonde in een gedeelde flat, waar ik mensen van verschillende nationaliteiten kon ontmoeten, vooral omdat er in Europa veel onderlinge interactie is. Ik denk dat het geluksniveau tijdens je werkvakantie wordt bepaald door de mensen met wie je omgaat. De quality time die ik met goede vrienden heb doorgebracht, is een van de grootste redenen waarom ik tevreden ben met mijn verblijf in België. Nieuwe vrienden maken, naar hun huis gaan om van een leuk feestje te genieten ... Ik heb een geweldige tijd gehad zonder spijt.

In Europa is er bewegingsvrijheid tussen landen, dus het is erg handig om rond te reizen. Vooral België ligt tegenover Nederland in het noorden, Frankrijk in het zuiden, het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant en Duitsland en Luxemburg aan de rechterkant, dus het is heel gemakkelijk om naar deze buurlanden te reizen. In mijn vrije tijd reisde ik tijdens mijn werkvakantieperiode naar in totaal 22 landen.

Het eerste waar ik aan denk als ik aan België denk, is chocolade, bier en wafels. Deze drie specialiteiten vertegenwoordigen inderdaad België. Ik heb vooral genoten van het drinken van Belgisch bier. De prijs is zo goedkoop en er zijn zoveel verschillende soorten dat ik het drinken nooit beu ben geworden. Er zijn maar 12 plaatsen ter wereld die trappistenbier produceren, waarvan zes afkomstig uit kloosters in België. En trouwens, niet veel mensen kennen Belgische frietjes ... ze zijn echt heerlijk. Met Belgische frietjes en bier voel je je echt bovenop de wereld, haha!

Image
Foto van verschillende Belgische gerechten op een tafel

Een ander voordeel van in België zijn, is dat je in lokale tijd Europese voetbalcompetities kunt bekijken! De vier grote Europese competities (EPL, Primera Liga, Bundesliga en Serie A) waren vroeger moeilijk te bekijken omdat de meeste wedstrijden 's morgens vroeg in de Koreaanse tijd werden gehouden, maar in Europa kon ik ze in lokale tijd bekijken. Ook kon ik de wedstrijden van het Belgische nationale team, 1e op de FIFA-ranglijst, rechtstreeks bekijken en met eigen ogen veel sterspelers zoals Hazard, De Bruyne en Lukaku zien. Ik denk dat het een geweldige kans is voor voetbalfans zoals ik!

Image
Foto van het Koning Boudewijnstadion tijdens een voetbalwedstrijd. Op de voorgrond wappert een Belgische vlag

Ik zou zoveel herinneringen uit België kunnen opsommen. Ook al ging ik op relatief late 28-jarige leeftijd op werkvakantie, het was een jaar zonder spijt. Ik nodig jullie allemaal uit om van het Belgische leven te genieten voordat het te laat is!

Instagram: supremehwi  - Heb je vragen of wil je meer informatie over het leven in België, neem dan gerust contact met mij op!