Ambassade van België in de Republiek Korea
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulieren voor reizen naar België 

Door de Covid-pandemie dient u niet alleen over een visum te beschikken om voor langere tijd naar België te reizen, maar moeten er ook een aantal andere documenten worden ingevuld. Hier vindt u een overzicht van de huidige stappen die u dient te ondernemen om naar België te kunnen reizen.

 
Openbare raadpleging

De Europese Commissie heeft besloten een openbare raadpleging te starten over het vooruitzicht van de digitalisering van de visumprocedure (E-visa) en over de oprichting van een EU-portaalsite voor online visumaanvragen, gericht op volgende doelgroepen: de reisindustrie, Europese agentschappen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met het visumbeleid van de EU, visumaanvragers en het grote publiek. Lees verder...

 

Bent u een zakenreis of familievakantie naar België aan het plannen? Wilt u werken of studeren in België? Mogelijk moet u vóór uw vertrek een visum aanvragen bij de Belgische ambassade.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen korte en lange verblijven (tot / over 90 dagen). Controleer de onderstaande procedures om er zeker van te zijn dat u aan alle vereisten voldoet om België binnen te komen en er te verblijven.  

Kort verblijf (tot 90 dagen)

Koreaanse paspoorthouders hebben niet langer een visum nodig om naar België (en de rest van het Schengengebied) te reizen voor een kort verblijf.

Lang verblijf (meer dan 90 dagen)

Wil je langer dan 90 dagen in België blijven? Klik hieronder op uw profiel voor meer informatie over de regels en vereisten die van toepassing zijn.

Voor andere profielen gelieve een e-mail te sturen naar consular.seoul@diplobel.fed.be