Rijbewijs

 1. Laatst bijgewerkt op

Als u een voertuig in Korea wilt besturen, heeft u een Koreaans rijbewijs nodig. U kunt ook een internationaal rijbewijs gebruiken dat is afgegeven door uw gemeente van verblijf (samen met het origineel Belgisch rijbewijs en paspoort – voor maximaal 1 jaar na aankomst in Korea, binnen de geldigheidsdatum van het document).

In geval van verlies of diefstal van uw Belgisch rijbewijs is het mogelijk om een duplicaat van dit document te verkrijgen in de laatste Belgische gemeente van verblijf.
 

Een Koreaans rijbewijs behalen


Het is mogelijk om een Belgische licentie in te ruilen voor een Koreaanse licentie zonder een examen te af te leggen. De Koreaanse autoriteiten eisen hiervoor een gelegaliseerd certificaat met daarin de gegevens van het rijbewijs, vertaald in het Engels. U kan dit certificaat krijgen bij de gemeente die uw rijbewijs heeft afgegeven en stuurt het vervolgens elektronisch voor legalisatie naar het adres elegalisation@diplobel.fed.be

Volgens de laatste informatie (directe lijn van de rijbewijsservice, tel. 02-2075-4127 - website), vragen de Koreaanse autoriteiten naast dit certificaat het volgende:

 1. Koreaanse vreemdelingenregistratiekaart (ARC)
 2. Geldig Belgisch rijbewijs
 3. Certificaat van de feiten met betrekking tot inreis en uitreis, van de geboortedatum tot de huidige datum
 4. Belgisch paspoort
 5. 3 identiteitsfoto's
 6. Kosten: 8.000 KRW (of 10.000 KRW voor een Engelse versie) + 6.000 KRW (medisch onderzoek) + 8.000 KRW (behandelingskosten)

Deze documenten kunnen worden ingediend bij een van de volgende 4 kantoren in Seoel (of een Driving Test Office nabij uw woonplaats):

 • Kangnam Driving Test Office - 23, Teheran-ro, 114-gil, Gangnam-gu, Seoel
 • Kangseo Driving Test Office - 171, Nambu Beltway, Gangseo-gu, Seoel
 • Dobong Driving Test Office - 1149, Dongil-ro, Nowon-gu, Seoel
 • Seobu Driving Test Office - 13, World Cup-ro 42-gil, Mapo-gu, Seoel