Ambassade van België in de Republiek Korea

België in de Republiek Korea

Welkom op onze website!

 

 

REIZEN NAAR BELGIË

BELANGRIJK: Er geldt niet langer een verbod op reizen van en naar België voor personen die hun hoofdverblijf in Zuid Korea hebben.

Reizigers vanuit Korea worden aangeraden te beschikken over een negatieve COVID-test die ten vroegste 72 uur voor het vertrek naar België werd afgenomen, uit voorzorg dat sommige luchtvaartmaatschappijen toegang tot het vliegtuig zouden ontzeggen tijdens transit. Voor meer informatie in verband met een PCR-test, kan u de website raadplegen https://www.info-coronavirus.be/nl/ --> Reizen van buiten de EU of Schengenzone --> “Wanneer dien ik over een negatieve test te beschikken om naar België te reizen?”.

Het Passagier Lokalisatie Formulier moet worden ingevuld, ten vroegste 48 uur voor de aankomst in België. Gebaseerd op uw antwoorden op het formulier kan u een SMS ontvangen van de Belgische autoriteiten, in welk geval u in quarantaine moet gaan en zich moet laten testen. Personen die deze verplichtingen niet naleven riskeren een boete van minimaal €250.

Meer informatie kan u vinden via: https://www.info-coronavirus.be/nl/ --> Maatregelen voor reizen van en naar het buitenland.

We accepteren geen telefonische vragen. Neem, na verwijzing naar de inhoud van de website, per e-mail contact op met de Visa / Consulaire afdeling voor verdere vragen op: consular.seoul@diplobel.fed.be

Online afspraken voor visumaanvragen kunnen worden gemaakt via de desbetreffende visumpagina op onze website. Draag een masker bij het binnenkomen van de ambassade en volg de vereiste Corona-preventiemaatregelen. Degenen die symptomen hebben zoals koorts en hoesten, mogen de ambassade niet betreden.

REIZEN NAAR KOREA

Momenteel moeten alle inkomende reizigers naar Korea een visum aanvragen op de Koreaanse ambassade in België én bij aankomst 14 dagen in quarantaine blijven. Als u geen eigen verblijfplaats heeft, moet u in een overheidsinstelling verblijven, die ongeveer 100 euro per dag kost. 

Buitenlanders die in Korea verblijven, moeten over twee documenten beschikken wanneer zij het Koreaanse grondgebied (opnieuw) wensen binnen te komen (documenten zullen bij aankomst in Seoul worden aangevraagd, maar luchtvaartmaatschappijen kunnen deze reeds bij het instappen vragen):

1) Terugkeertoelating. Deze toestemming moet vóór vertrek uit Korea worden verkregen van de Koreaanse immigratiedienst. De ARC kaart van buitenlanders die Korea verlaten zonder deze terugkeertoelating zal nietig verklaard worden, en zij moeten een nieuw visum voor lang verblijf aanvragen bij de Koreaanse ambassade in het land waar ze verblijven om terug te keren naar Korea.

2) Sinds 8 januari 2021 moeten alle buitenlandse passagiers die in de Republiek Korea aankomen, binnen 72 uur voor vertrek een negatieve COVID 19 PCR-test voorleggen. Het originele PCR-testresultaat in het Engels of Koreaans moet worden getoond om toegelaten te worden tot het vliegtuig en moet bij aankomst worden in Korea worden afgegeven.

Visa-houders A-1 (diplomaten), A-2 (ambtenaar, dienst), A-3 (Verdragen) en F-4 (Koreanen in het buitenland) zijn vrijgesteld van deze verplichtingen. Vreemdelingen die een door een Koreaanse ambassade of consulaat in het buitenland afgegeven certificaat van vrijstelling van quarantaine hebben verkregen, zijn vrijgesteld van het medisch onderzoek en van de verplichting om schriftelijke resultaten van dit onderzoek in te dienen.

Voor meer uitleg over deze nieuwe regels kunt u altijd contact opnemen met de Koreaanse immigratiedienst (Engels tel. 1345)

 Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op consular.seoul@diplobel.fed.be of telefonisch op +82 (0)2 749 0381. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

Extra voorzorgsmaatregelen die reizigers moeten nemen om infectie met het Coronavirus te vermijden is het dragen van een mondmasker in publieke plaatsen, en het voldoende wassen van de handen met desinfecterende middelen.  

Voor alle vragen in verband met het Coronavirus, kunnen reizigers in Korea contact opnemen met het nummer 1339. (Optie 4 verbindt u door met een vertaaldienst voor een dienstverlening in het Engels). Op de website van het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en preventie kan u de laatste stand van zaken raadplegen:  http://www.cdc.go.kr/cdc_eng/  

 
U bent een Belg die onlangs naar de Republiek Korea is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Seoul? U reist als toerist door de Republiek Korea en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in de Republiek Korea gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

05 mei

Vice-Eerste Minister en Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès vertegenwoordigt België vandaag tijdens het Universeel Periodiek Onderzoek van de Mensenrechtenraad. Zij zal spreken namens de federale staat en de gefedereerde entiteiten. Het Belgische mensenrechtenbeleid zal voor de derde keer sinds 2011 worden geëvalueerd.

28 apr

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan India, dat te kampen heeft met een bijzonder zware golf van COVID-19. De steun bestaat uit 9000 flesjes Remdesivir, een antiviraal geneesmiddel dat wordt gebruikt bij de behandeling van COVID-19. Deze flesjes komen uit de strategische voorraad van de FOD Volksgezondheid en vertrekt normaal gezien op vrijdag 30 april.

17 apr

Vandaag vertrekken 760.000 maskers naar Conakry via het noodhulpmechanisme B-FAST. Hiermee komt ons land tegemoet aan de hulpvraag die Guinee heeft ingediend bij het EU-mechanisme voor de civiele bescherming (UCPM) in het kader van de strijd tegen COVID-19. Net zoals de rest van de wereld is Guinee getroffen door de pandemie. De gezondheidssituatie wordt er echter bijkomend bemoeilijkt door een mazelenepidemie, een epidemie van gele koorts en recent ook enkele nieuwe ebola-besmettingen die samen zorgen voor een enorme druk op de medische voorzieningen.

16 apr

In de marge van de 64ste zitting van de VN-Commissie over verdovende middelen (CND), organiseerde België samen met enkele andere partners een evenement over eerlijke toegang tot gereguleerde geneesmiddelen in Covid-tijden.

15 apr

Vanaf vandaag neemt België het voorzitterschap op van de Group of Governmental Experts (GGE) die zich toelegt op opkomende technologieën op het gebied van dodelijke autonome wapensystemen, de zogenaamde “Killer Robots”. Deze groep van deskundigen, die bijeenkomt in het kader van het Verdrag inzake bepaalde conventionele wapens in Genève, heeft tot doel de juridische, technologische en militaire kwesties die deze nieuwe technologieën aan de orde stellen, te verduidelijken, voornamelijk met betrekking tot het naleven van het internationaal humanitair recht.