Ambassade van België in de Republiek Korea

België in de Republiek Korea

Welkom op onze website!

 

 

REIZEN NAAR BELGIË

BELANGRIJK: Er geldt niet langer een verbod op reizen van en naar België voor personen die hun hoofdverblijf in Zuid Korea hebben.

Reizigers vanuit Korea worden aangeraden te beschikken over een negatieve COVID-test die ten vroegste 72 uur voor het vertrek naar België werd afgenomen, uit voorzorg dat sommige luchtvaartmaatschappijen toegang tot het vliegtuig zouden ontzeggen tijdens transit. Voor meer informatie in verband met een PCR-test, kan u de website raadplegen https://www.info-coronavirus.be/nl/ --> Reizen van buiten de EU of Schengenzone --> “Wanneer dien ik over een negatieve test te beschikken om naar België te reizen?”.

Het Passagier Lokalisatie Formulier moet worden ingevuld, ten vroegste 48 uur voor de aankomst in België. Gebaseerd op uw antwoorden op het formulier kan u een SMS ontvangen van de Belgische autoriteiten, in welk geval u in quarantaine moet gaan en zich moet laten testen. Personen die deze verplichtingen niet naleven riskeren een boete van minimaal €250.

Meer informatie kan u vinden via: https://www.info-coronavirus.be/nl/ --> Maatregelen voor reizen van en naar het buitenland.

We accepteren geen telefonische vragen. Neem, na verwijzing naar de inhoud van de website, per e-mail contact op met de Visa / Consulaire afdeling voor verdere vragen op: consular.seoul@diplobel.fed.be

Online afspraken voor visumaanvragen kunnen worden gemaakt via de desbetreffende visumpagina op onze website. Draag een masker bij het binnenkomen van de ambassade en volg de vereiste Corona-preventiemaatregelen. Degenen die symptomen hebben zoals koorts en hoesten, mogen de ambassade niet betreden.

REIZEN NAAR KOREA

Momenteel moeten alle inkomende reizigers naar Korea een visum aanvragen op de Koreaanse ambassade in België én bij aankomst 14 dagen in quarantaine blijven. Als u geen eigen verblijfplaats heeft, moet u in een overheidsinstelling verblijven, die ongeveer 100 euro per dag kost. 

Buitenlanders die in Korea verblijven, moeten over twee documenten beschikken wanneer zij het Koreaanse grondgebied (opnieuw) wensen binnen te komen (documenten zullen bij aankomst in Seoul worden aangevraagd, maar luchtvaartmaatschappijen kunnen deze reeds bij het instappen vragen):

1) Terugkeertoelating: Alle geregistreerde buitenlanders die van plan zijn Korea te verlaten en opnieuw te betreden, binnen de toegestane lengte van hun verblijf, dienen een terugkeertoelating aan te vragen ten laatste 4 dagen voor hun geplande vertrekdatum uit Korea. Dit kan via de website: www.hikorea.go.kr. De ARC kaart van buitenlanders die Korea verlaten zonder deze terugkeertoelating zal nietig verklaard worden, en zij moeten een nieuw visum voor lang verblijf aanvragen bij de Koreaanse ambassade in het land waar ze verblijven om terug te keren naar Korea.

2) Sinds 8 januari 2021 moeten alle buitenlandse passagiers die in de Republiek Korea aankomen, binnen 72 uur voor vertrek een negatieve COVID 19 PCR-test voorleggen. Het originele PCR-testresultaat in het Engels of Koreaans moet worden getoond om toegelaten te worden tot het vliegtuig en moet bij aankomst worden in Korea worden afgegeven.

Visa-houders A-1 (diplomaten), A-2 (ambtenaar, dienst), A-3 (Verdragen) en F-4 (Koreanen in het buitenland) zijn vrijgesteld van deze verplichtingen. Vreemdelingen die een door een Koreaanse ambassade of consulaat in het buitenland afgegeven certificaat van vrijstelling van quarantaine hebben verkregen, zijn vrijgesteld van het medisch onderzoek en van de verplichting om schriftelijke resultaten van dit onderzoek in te dienen.

Voor meer uitleg over deze nieuwe regels kunt u altijd contact opnemen met de Koreaanse immigratiedienst (Engels tel. 1345)

 Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op consular.seoul@diplobel.fed.be of telefonisch op +82 (0)2 749 0381. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

Extra voorzorgsmaatregelen die reizigers moeten nemen om infectie met het Coronavirus te vermijden is het dragen van een mondmasker in publieke plaatsen, en het voldoende wassen van de handen met desinfecterende middelen.  

Voor alle vragen in verband met het Coronavirus, kunnen reizigers in Korea contact opnemen met het nummer 1339. (Optie 4 verbindt u door met een vertaaldienst voor een dienstverlening in het Engels). Op de website van het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en preventie kan u de laatste stand van zaken raadplegen:  http://www.cdc.go.kr/cdc_eng/  

 
U bent een Belg die onlangs naar de Republiek Korea is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Seoul? U reist als toerist door de Republiek Korea en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in de Republiek Korea gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

30 jul

30 juli is de Internationale dag tegen de mensenhandel. Mensenhandel is een wereldwijd verschijnsel dat ook België treft en vele vormen aanneemt, van seksuele of economische uitbuiting, tot zelfs de diefstal en handel van organen. Steeds echter veroorzaakt mensenhandel een aantasting van de menselijke waardigheid en brengt het de slachtoffers in ondraaglijk vernederende en onterende situaties. 

30 jul

Tijdens de Global Education Summit van 28 en 29 juli in London, met als thema “Raise your hand”, heeft Minister voor Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedenbeleid Meryame Kitir een Belgische bijdrage aangekondigd voor het werkingsplan 2021-2025 van Global Partnership for Education. GPE is een internationaal fonds dat universele toegang tot onderwijs bevordert voor zowel meisjes als jongens en momenteel actief is in een 90-tal landen.

22 jul

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan Tunesië, na een verzoek dat dit land via het Europees mechanisme voor civiele bescherming (EUCPM) heeft ingediend in het kader van de strijd tegen COVID-19. Tunesië, dat momenteel wordt geconfronteerd met een ernstige verslechtering van de gezondheidssituatie en een sterke stijging van het aantal ziekenhuisopnames, heeft de Europese partners op de hoogte gesteld van specifieke behoeften die nodig zijn om hoofd te kunnen bieden aan deze situatie, onder meer inzake vaccins.

17 jul

We, the Foreign Ministers of Australia, Belgium, Malaysia, the Netherlands, and Ukraine, whose countries comprise the Joint Investigation Team (JIT), today mark the seventh anniversary of the downing of Malaysia Airlines flight MH17, resulting in the tragic deaths of 298 passengers and crew members. Our thoughts remain with those who perished on board, their families and loved ones.

12 jul

België heeft besloten noodhulp te verlenen aan Namibië, na een verzoek dat het land via het Europees mechanisme voor civiele bescherming indiende, in het kader van de strijd tegen COVID-19. De laatste weken wordt Namibië geconfronteerd met een ernstige verslechtering van zijn gezondheidstoestand en een toename van het aantal ziekenhuisopnames. Die situatie heeft geleid tot een grote behoefte aan beschermende uitrusting.