Ambassade van België in de Republiek Korea

België in de Republiek Korea

Welkom op onze website!

 

 

BERICHT VAN DE NIEUWE AMBASSADEUR

 

François Bontemps

Beste Belgische en Koreaanse vrienden,

Samen met mijn echtgenote ben ik verheugd om in een geest van dienst terug te keren naar Korea, een land waar we van houden, om het partnerschap tussen onze twee landen te verbreden en te verdiepen. Laten we proberen bij elkaar te blijven in een avontuur van vriendschap dat zijn bron ontleent aan een lange geschiedenis en solide fundamenten. Van onze kant zullen we proberen sterk en verenigd genoeg te zijn om door crisissen te navigeren, gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken en onze fouten te verbeteren; alert en attent genoeg om gedeelde kansen te ontdekken en te ontwikkelen. In de hoop je onderweg persoonlijk te ontmoeten, wil ik je bij voorbaat bedanken voor uw steun en wens ik je het allerbeste.

François Bontemps

September 2021

 

REIZEN NAAR BELGIË

Reizigers die vanuit Korea naar België wensen te reizen dienen 48u voor aankomst in België het Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Gebaseerd op uw antwoorden op het formulier kan u een SMS ontvangen van de Belgische autoriteiten, in welk geval u in quarantaine moet gaan en zich moet laten testen. Personen die deze verplichtingen niet naleven riskeren een boete van minimaal €250.

Het is niet nodig een PCR-test uit te voeren voor vertrek, maar we raden reizigers aan contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij, aangezien sommige luchtvaartmaatschappijen toegang tot het vliegtuig weigeren indien reizigers niet beschikken over een negatief COVID-testresultaat. Voor meer informatie in verband met een PCR-test, kan u de website raadplegen https://www.info-coronavirus.be/nl/ --> Reizen van buiten de EU of Schengenzone --> “Wanneer dien ik over een negatieve test te beschikken om naar België te reizen?”.

Meer informatie kan u vinden via: https://www.info-coronavirus.be/nl/ --> Maatregelen voor reizen van en naar het buitenland.

We accepteren geen telefonische vragen. Neem, na verwijzing naar de inhoud van de website, per e-mail contact op met de Visa / Consulaire afdeling voor verdere vragen op: consular.seoul@diplobel.fed.be

Online afspraken voor visumaanvragen kunnen worden gemaakt via de desbetreffende visumpagina op onze website. Draag een masker bij het binnenkomen van de ambassade en volg de vereiste Corona-preventiemaatregelen. Degenen die symptomen hebben zoals koorts en hoesten, mogen de ambassade niet betreden.

REIZEN NAAR KOREA

Voor een verblijf van minder dan 3 maanden, kunnen Belgen zonder visum naar Korea reizen. Momenteel moeten alle inkomende reizigers die naar Korea reizen en niet beschikken over een Koreaanse Alien Registration Card (ARC) vooraf - minstens 24u voor hun vertrek - een elektronische reistoestemming (K-ETA) aanvragen op de site www.k-eta.go.kr. Een K-ETA is geldig voor meerdere reizen over een periode van 2 jaar en kost KRW 10.000 per persoon.

Inkomende reizigers moeten ook een bewijs hebben van een negatief resultaat van een PCR-test die binnen 72 uur voor hun vertrek is uitgevoerd. Bovendien wordt iedereen bij aankomst in Korea getest op Covid 19. Nadien moeten reizigers 14 dagen in quarantaine verblijven. Toch is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om voorafgaand aan het vertrek naar Korea een uitzondering op de quarantaine aan te vragen bij de Koreaanse ambassade. Als u geen eigen verblijfplaats heeft, moet u in een overheidsinstelling verblijven, die ongeveer 100 euro per dag kost.  

Buitenlanders die in Korea verblijven, moeten over twee documenten beschikken wanneer zij het Koreaanse grondgebied (opnieuw) wensen binnen te komen (documenten zullen bij aankomst in Seoul worden aangevraagd, maar luchtvaartmaatschappijen kunnen deze reeds bij het instappen vragen):

1) Terugkeertoelating: Alle geregistreerde buitenlanders die van plan zijn Korea te verlaten en opnieuw te betreden, binnen de toegestane lengte van hun verblijf, dienen een terugkeertoelating aan te vragen ten laatste 4 dagen voor hun geplande vertrekdatum uit Korea. Dit kan via de website: www.hikorea.go.kr. De ARC kaart van buitenlanders die Korea verlaten zonder deze terugkeertoelating zal nietig verklaard worden, en zij moeten een nieuw visum voor lang verblijf aanvragen bij de Koreaanse ambassade in het land waar ze verblijven om terug te keren naar Korea.Visa-houders A-1 (diplomaten), A-2 (ambtenaar, dienst), A-3 (Verdragen) en F-4 (Koreanen in het buitenland) zijn vrijgesteld van deze verplichting.

2)  Een negatieve COVID 19 PCR-test, afgelegd maximaal 72 uur voor vertrek. Het originele PCR-testresultaat in het Engels of Koreaans moet worden getoond om toegelaten te worden tot het vliegtuig en moet bij aankomst worden in Korea worden afgegeven.

Voor meer uitleg over deze regels kunt u altijd contact opnemen met de Koreaanse immigratiedienst (Engels tel. 1345)

 Voor verdere vragen kunt u ons contacteren via e-mail op consular.seoul@diplobel.fed.be of telefonisch op +82 (0)2 749 0381. Hou ook onze Facebookpagina in de gaten en volg het reisadvies.

Ons team doet er alles aan om u te helpen. Door te registreren op TravellersOnline blijft u op de hoogte van mogelijke opties om naar België terug te keren, inclusief commerciële vluchten.

Als u toch wat langer dan verhoopt in het buitenland moet blijven, weet ook dat er in vele landen Belgische expats zijn die nuttige tips of tijdelijke oplossingen op de groep #BelgenVoorElkaar delen.

Extra voorzorgsmaatregelen die reizigers moeten nemen om infectie met het Coronavirus te vermijden is het dragen van een mondmasker in publieke plaatsen, en het voldoende wassen van de handen met desinfecterende middelen.  

Voor alle vragen in verband met het Coronavirus, kunnen reizigers in Korea contact opnemen met het nummer 1339. (Optie 4 verbindt u door met een vertaaldienst voor een dienstverlening in het Engels). Op de website van het Koreaanse centrum voor ziektebestrijding en preventie kan u de laatste stand van zaken raadplegen:  https://www.kdca.go.kr/

 
U bent een Belg die onlangs naar de Republiek Korea is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Seoul? U reist als toerist door de Republiek Korea en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in de Republiek Korea gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

13 okt

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

10 okt

Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

08 okt

Vandaag, vrijdag 8 oktober, gaf vice-eersteminister en minister voor Europese Zaken Sophie Wilmès in aanwezigheid van Europees Commissaris Didier Reynders het startschot voor het Belgische deel van de Conferentie over de Toekomst van Europa (COFEU) – een reeks Belgische evenementen die het hele najaar zullen plaatsvinden.

05 okt

Net zoals in 2019 en in 2020, kent België ook dit jaar opnieuw 2 miljoen euro toe aan de VN Ontmijningsdienst (UNMAS) voor zijn activiteiten in Irak en Syrië. Deze middelen werden de voorbije jaren gebruikt voor onder meer mijnopruiming, risico-educatie en slachtofferhulp en dragen zo bij aan het verlichten van de noden van de burgerbevolking. In Irak werd bijvoorbeeld mede dankzij onze bijdrage ingezet op gemengde ontmijningsteams, met vrouwen en mannen.

04 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Sophie Wilmès is tevreden dat België 1.607.508 euro toekent aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de preventie van nucleaire proliferatie en de versterking van de civiele nucleaire samenwerking.