Ambassade van België in de Republiek Korea

België in de Republiek Korea

Welkom op onze website!

 

 

De Ambassade in Seoul op Facebook!

Beste bezoeker,

Het is met fierheid dat wij u de lancering van onze eigen Facebook-pagina aankondigen! De naam is "Embassy of Belgium in Seoul" en de directe link is de volgende: www.facebook.com/BEinSeoul.

Wij zullen op onze ambassadepagina informatie publiceren over België in de Republiek Korea en over toekomstige evenementen, evenals algemene informatie met betrekking tot ons land en allerlei andere nieuwsberichten. Wij hopen dat we u zullen interesseren, vermaken en soms zelfs verwonderen. Aarzel niet om de pagina te "liken" en regelmatig te bezoeken.

Uw commentaar is eveneens altijd welkom.

 
U bent een Belg die onlangs naar de Republiek Korea is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Seoul? U reist als toerist door de Republiek Korea en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in de Republiek Korea gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Nieuws

13 jun

In Flagey in Brussel maakte SDG-ambassadeur HM Koningin Mathilde jongeren warm voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

12 jun

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders veroordeelt, net als de Europese Unie, de aankondiging van vorige week door de Israëlische overheid om duizenden extra woningen te bouwen in de nederzettingen.

09 jun

De federale overheidsdienst (FOD) Buitenlandse Zaken heeft officieel opnieuw een deel van zijn archieven overgedragen aan het Algemeen Rijksarchief. Dirk Achten, de voorzitter van het directiecomité, en Karel Velle, de algemeen rijksarchivaris, maakten de overdracht vanmiddag officieel. Het memorandum of understanding dat vandaag werd ondertekend, is een uitbreiding van dat van december 2014, waarbij al een groot deel van het koloniale en het Afrikaanse archief werd overgedragen aan het Algemeen Rijksarchief.

07 jun

Op 5 juni is Montenegro als 29e lidstaat officieel toegetreden tot de NAVO. België is tevreden met deze toetreding, die de bekroning is van de inspanningen van de overheid in Podgorica om aan de gevraagde hervormingen en verplichtingen te voldoen.

07 jun

De EU beschikt over verschillende instrumenten ter uitvoering van haar buitenlandse beleid (het Gemeenschappelijk Buitenlands en Veiligheidsbeleid of GBVB). Het Gemeenschappelijk Veiligheids- en Defensiebeleid (GVDB) is er één van. Sinds 2003 werden er in dat kader wereldwijd 21 civiele crisisbeheersmissies (CCB) ontplooid in diverse onstabiele of crisisregio’s. Jaarlijks worden er gemiddeld 30 Belgische experten ontplooid naar een van deze missies.